Oirsbeek


Oirsbeek was tot 1982 een zelfstandige gemeente. In 1982 werd het samen met de gemeente Amstenrade en Schinnen de nieuwe gemeente Schinnen. Voor 1800 behoorde de Heerlijkheid Oirsbeek, gevormd door de dorpen Amstenrade, Oirsbeek, Doenrade, Merkelbeek en Bingelrade tot het graafschap Amstenrade en waren verbonden aan de Hoofdbank Heerlen.


Foto uit  1935 van de boerderij de Peperkookeman in de Dorpstraat te Oirsbeek die in de 60er jaren werd afgebroken. Nu woont aldaar Harry Beugels. Op de foto Josephine Douven aan de wasteil en haar moeder Anne Maria Douven -Aretz
maak groter
Bruggetje over de Vloot (Stegelle) gezien richting slagerij Habets. Op deze plaats ligt nu bejaardewoningen Stegelenhof. Op de foto Mevr. Cats-Tol met haar twee kinderen en vriendin.
maak groter
Cafe van Neer Kusters aan de Dorpstraat in Oirsbeek. Buiten was een kegelbaan, beugelbaan en de schietboom van de Schutterij. 
Naderhand vestigde zich hier Zef Janssen met een groentewinkel; en daarna loodgieter Leo Winkens. 
Voor de deur staan Gertruda Debeije en Anna Maria Debeije, laatste gehuwd met Neer Kusters.
maak groter
De schutterij van Oirsbeek
maak groter
De voormalige dokterpraktijk van Jan Huurdeman en L.A. Cats. Gelegen aan de Dorpstraat in Oirsbeek. Huis is eigendom van Juul Habets (onderwijzer).
maak groter
"De Peperkookeman" gebouwd in 1737 en gelegen aan de Dorpstraat in Oirsbeek. het monumentale pand werd in 1960 afgebroken en werd vanaf 1901 bewoond door de familie Douven.
maak groter
Ga naar pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 volgende pagina
webmaster.