Schinnen


Het kerkdorp Schinnen bestaat van oudsher uit een kern en enkele buurtschappen, afwisselend gescheiden door een groengebied en enkele bosgebieden. De kern Schinnen is in de loop der tijden gemoderniseerd en aangepast aan de voortschrijdende ontwikkelingen op het gebied van de dorpsvernieuwing. Zoals iedere stads- en dorpskern, heeft ook Schinnen de tol moeten betalen voor deze noodzakelijke vernieuwingen. Diverse karakteristieke bebouwingen, typisch voor de vroegere dorpskern, gingen voorgoed verloren. De fotoreportage geeft de toestand weer zoals deze in Schinnen en haar buurtschappen was voor de verstedelijking.

het 25 jarig ambtsjubileum van Burgemeester J.H.H. Pijls op 15 oktober 1928 werd feestelijk gevierd. Op de foto v.l.n.r. secretaris Krijnen, wethouders Stevens en Canisius, Jan Janssen, mevrouw Pijls, Jan Petri, Burgemeester Pijls, K. Damoiseaux, dochter en schoonzoon Delhougne, veldwachter J. Janssen, G. Houtvast en G. Pijls, gemeenteopzichter. Geposeerd wordt voor het toenmalige gemeentehuis, thans eetgelegenheid Dowij. Links op de foto zijn nog het arrestantenlokaal en de brandweerkazerne met aanplakkastje zichtbaar.
maak groter
De devotiekapel &quotOp de Kring" in Puth uit ± 1800. Deze werd wegens nieuwbouw in 1966 afgebroken. De kapel werd gebouwd door de familie Warbling-Klinkenberg uit Doenrade. Ze werd overgedragen aan de gemeenschap Puth. De inwoners van Puth gingen er ter bedevaart om te bidden voor lichamelijke en geestelijke genezing.
maak groter
Kerk van Schweikhuizen uit 1739. Voor de verbouwing. Foto uit ± 1930.
maak groter
Kerk van Sweikhuizen uit 1739. Voor de verbouwing. Foto uit ± 1930.
maak groter
Kerk van Sweikhuizen uit 1739. Voor de verbouwing. Foto uit ± 1930.
maak groter
De kerk van de H. Dionysius van Schinnen met op de voorgrond de weg naar Tull.
maak groter
vorige pagina Ga naar pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 volgende pagina
webmaster.