Streekmuseum Etzenrade


Ruim 1 jaar zijn leden van de vereniging Historie Schinnen bezig in de stallen van de monumentale boerderij Etzenraderhoeve in Etzenrade nabij Jabeek met het inrichten van een streekmuseum. Enkele jaren geleden werd hen een collectie oude landbouw en gebruiksvoorwerpen geschonken door een lid van de vereniging die er zijn mag. Door Dr. Mey werd hen een ruimte beschikbaar gesteld om deze tentoon te stellen. Binnenkort zal dit museum worden geopend.

Op 7 april 2003 werd door Jan Maes, Hub Bertrand en Sjaak Giezenaar begonnen met werkzaamheden in de stallen van de boerderij om een streekmuseum te realiseren. Na enige voegde zich er Marcel Senden en Huub Knooren bij. Thans, 2004, heeft de werkgroep uitbreiding gekregen van een vrouwelijk lid van de vereniging Anneke Verhoeven.
maak groter
Werkzaamheden in de koestal van de hoeve. De buizen moesten afgeslepen worden en de palen opgeborgen in andere ruimtes.
maak groter
Werkoverleg aan het begin van de werkzaamheden. Wat is vandaag aan de beurt?
maak groter
Even pause om bezoekers een indruk te laten krijgen van de ruimtes en de werkzaamheden die we hadden verricht en die we nog moesten verrichten.
maak groter
In het begin zag iedereen er tegenop voor wat betreft het opknappen. Ook de zolderruimte moest opgeruimd worden. De trap hersteld en de vloer vernieuwd. Het plafond moest d.m.v. een ruim 500 kilo zware rails worden opgevangen en ondersteund. Bij diverse bedrijven uit de omgeving werd niet tevergeefs aangeklopt om medewerking te verlenen.
maak groter
In het begin zoals je kunt zien was het een grote puinhoop. Na enige maanden zag het er al beter uit.
maak groter
vorige pagina Ga naar pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 volgende pagina
webmaster.