Streekmuseum Etzenrade


Ruim 1 jaar zijn leden van de vereniging Historie Schinnen bezig in de stallen van de monumentale boerderij Etzenraderhoeve in Etzenrade nabij Jabeek met het inrichten van een streekmuseum. Enkele jaren geleden werd hen een collectie oude landbouw en gebruiksvoorwerpen geschonken door een lid van de vereniging die er zijn mag. Door Dr. Mey werd hen een ruimte beschikbaar gesteld om deze tentoon te stellen. Binnenkort zal dit museum worden geopend.

Even pauseren in de serre wekelijks stond en staat de koffie, meestal met vla of cake voor de werkers klaar.
maak groter
Op 18 mei konden we weer volop aan de slag na enkele weken verplichtte rust. Dr. Mey was met vakantie. Begonnen werd met het schop, alwaar nogal wat groot landbouwgereedschap stond, op te ruimen.
maak groter
Op 18 mei konden we weer volop aan de slag na enkele weken verplichtte rust. Dr. Mey was met vakantie. Begonnen werd met het shop, alwaar nogal wat groot landbouwgereedschap stond, op te ruimen. Anneke maakte een gedeelte samen met Ans geheel op orde.
maak groter
Op 18 mei konden we weer volop aan de slag na enkele weken verplichtte rust. Dr. Mey was met vakantie. Begonnen werd met het shop, alwaar nogal wat groot landbouwgereedschap stond, op te ruimen. Sjaak, Marcel Huub Jan en Ad zorgen voor het grootste en zwaarste opruimkarwei door balken, palen en planken op de daarvoor bedoelde plaats te deponeren.
maak groter
Zo zag het er op 18 mei 2004 onder het shop uit. Een grote opslagruimte van hooi, werktuigen, balken en planken.
maak groter
Zo zag het er op 18 mei 2004 onder het shop uit. Een grote opslagruimte van hooi, werktuigen, balken en planken. Enkele stutten moesten wat olie hebben, daar zorge Dr. Mey persoonlijk voor. De rest ging even aan de koffie.
maak groter
vorige pagina Ga naar pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 volgende pagina
webmaster.