Streekmuseum Etzenrade


Ruim 1 jaar zijn leden van de vereniging Historie Schinnen bezig in de stallen van de monumentale boerderij Etzenraderhoeve in Etzenrade nabij Jabeek met het inrichten van een streekmuseum. Enkele jaren geleden werd hen een collectie oude landbouw en gebruiksvoorwerpen geschonken door een lid van de vereniging die er zijn mag. Door Dr. Mey werd hen een ruimte beschikbaar gesteld om deze tentoon te stellen. Binnenkort zal dit museum worden geopend.

Op 19 november werden enkele foto's gemaakt van het interieur van de stallen met de werkers. Inmiddels is ook de doorgang naar de achterste (opslagruimte) voorzien van een wand met poort.
maak groter
Even poseren op 19 november 2003. De ruimte is dusdanig opgeknapt dat we hem rustig kunnen laten zien.
maak groter
Even poseren op 19 november 2003. Even laten  zien wat we al zo hebben.
maak groter
Gesprek met de journaliste over ons Steekmuseum. Uiteraard kwam de pers ter ore dat wij een museum aan het inrichten waren. De journaliste was hiervoor extra naar de hoeve gekomen en had veel vragen te stellen.
maak groter
Ook de vorige eigenaresse, Mevr. Goffin, van de voorwerpen en de schenkster aan de vereniging was bij het gesprek met de journalist aanwezig en deed haar woordje.
maak groter
Even pauseren in de serre.
maak groter
vorige pagina Ga naar pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 volgende pagina
webmaster.